Op 1 maart is de meteorologische winter voorbij, althans dat zeggen onze weergeleerden. Als ik vanuit het SKC kantoor naar buiten kijk, zie ik in het park aan de overkant dat sommige bomen weer knoppen gaan vormen. Vanochtend op weg naar het werk zag en voelde ik ook een aarzelend zonnetje opkomen.

We maken ons op voor de lente en de zomer en dat stemt mij vrolijk. Ook omdat wij in deze periode honderden kinderen blij mogen maken met een van de leukste projecten van SKC. Waar wij voorheen een dip hadden als het schooljaar was afgelopen en we weken moesten wachten tot de programma’s in het nieuwe schooljaar van start gaan hebben wij tegenwoordig een ware ‘zomerhit’. De Zomerschool verbindt het oude schooljaar met het níeuwe schooljaar.

Steeds meer scholen in Amsterdam bieden in de zomervakantie de drie weken durende Zomerschool van SKC. In de lange zomervakantie dreigen veel leerlingen hun opgebouwde taalniveau te verliezen, o.a. omdat zij weinig talige activiteiten ondernemen en soms ook de taal spreken van het land waar hun ouders vandaan komen.

Tijdens de Zomerschool ondernemen de leerlingen van alles en gaan er vooral veel op uit. Zonder dat zij het door hebben werken zij aan hun taalontwikkeling omdat zowel de lessen als de excursies ontwikkeld zijn rondom een specifiek thema. De Zomerschool wordt altijd afgesloten met een spetterend optreden van de leerlingen waar het grote publiek zoals trotse ouders, broertjes en zusjes, grootouders en leerkrachten van mogen genieten. Na drie intensieve, inspirerende weken zijn zij helemaal klaar om het nieuwe schooljaar flitsend van start te gaan. Het liefst komen wij dan even op adem, maar de mooie ervaringen geven ons zoveel energie dat ook wij flitsend van start kunnen gaan, met dank aan onze prachtige leerlingen.

Reda Belkadi

Directeur

Meer weten over de SKC zomerscholen?