SKC Onderwijs Podcast

De kansenongelijkheid in het onderwijs neemt toe, vooral voor kinderen die opgroeien in minderbedeelde omgevingen. SKC zet zich al 25 jaar in om de onderwijskansen van Amsterdamse kinderen te versterken. Ter ere van ons jubileum presenteren wij onze eigen Onderwijs Podcast. Een serie van zes podcastuitzendingen over de kansen(on)gelijkheid in het Nederlandse onderwijs.

Paul van Liempt interviewt onderwijsspecialisten
Onder leiding van journalist Paul van Liempt praten 12 onderwijsspecialisten in 6 afleveringen over onder andere het Nederlandse onderwijssysteem, de segregatie in het onderwijs en de staat van het MBO. In elke aflevering wordt een vraag van een SKC-leerling aan de gasten voorgelegd en besproken.

Tijdens de podcastuitzendingen komen onderwijsspecialisten aan het woord die het verschil kunnen maken en bedenkers zijn van talloze nieuwe en baanbrekende initiatieven. Naast Marjolein Moorman, Robbert Dijkgraaf, Reda Belkadi, Audrey Rajcomar, Aleid Truijens en Karim Amghar zijn in de komende periode Sofyan Mbarki, Pascal Cuijpers, Hans Spekman, Ton van Haperen, Ismintha Waldring en Anna Bosman te beluisteren.

Luister ze alle 6

Alle 6 afleveringen zijn te beluisteren via de bekende podcastkanalen Spotify, Google en Apple Podcast. Na deze aflevering staat elke donderdag de volgende week de volgende aflevering klaar op deze pagina en in je podcastapp.