ZOMERSCHOOL

groepen 4 tot en met 7

Klik hier om uw kind aan te melden voor de Zomerschool.

Taalontwikkeling en zinvolle vrijetijdsbesteding
In de zomervakantie lopen veel jongeren het risico dat zij hun taalniveau niet weten te handhaven. Dit komt omdat zij in deze periode meestal geen activiteiten ondernemen die bijdragen aan de ontwikkeling en handhaving van hun woordenschat. Met als resultaat dat zij vaak het nieuwe schooljaar met een achterstand beginnen. De oplossing is de Zomerschool die in het niets lijkt op een gewone school. Jaarlijks gaan meer dan 100 jongeren naar de Zomerschool. In een periode van drie weken ondernemen zij dagelijks leuke, creatieve en leerzame activiteiten op school en daar buiten.

Naast een theoretische gedeelte biedt de Zomerschool ook een praktisch kunstprogramma aan, waarin de jongeren enerverende theatervoorstellingen maken en/of spannende tentoonstellingen.

De Zomerschool is open gedurende de laatste drie weken van de  zomervakantie, van maandag tot en met donderdag. Na afloop van deze drie weken wordt de Zomerschool feestelijk afgesloten (met een diploma). De jongeren presenteren de resultaten aan ouders, broertjes, zusjes en publiek. De selectie van de leerlingen vindt op school plaats. Zij worden verdeeld in kleine groepjes en vervolgens gekoppeld aan een vaste begeleider en een kunstdocent.

Meer weten?

Bel of mail Naomi, 020 – 675 08 80 en/of naomi@skcnet.nl

Ben je maatschappelijk betrokken en wil jij je inzetten voor kansen-gelijkheid? Doe dan mee aan de Zomerschool als begeleider. Klik hier voor de vacature en reageer z.s.m.

< Terug naar projecten

Amir Ali

Leren op een leuke manier

Amir Ali is 11 jaar en zit in groep 8 van de Flevoparkschool in Amsterdam Oost. Amir vindt het leuk om iets te doen in de vakantie. Hij houdt er niet van om thuis te zitten op de bank. Een van zijn vrienden nam al deel aan de Zomerschool en vroeg hem om een keer langs te komen. Amir is vooral geïnteresseerd in cultuur en geschiedenis. Het bezoek aan Fokker vond hij leuk. Sommige dingen wist hij al. De Zomerschool is volgens hem: leren op een leuke manier, de leraren maken soms grapjes. Amir wil later voetballer worden, het liefst bij Liverpool of Real Madrid.

100 jongeren van De Kinderboom, Mgr. Bekkersschool, Het Vogelnest en 14 andere scholen doen mee aan de Zomerschool