Vacature directeur SKC

Klopt jouw hart sneller van gelijke kansen in het onderwijs?
Stichting voor Kennis en sociale Cohesie (SKC) doet er alles aan om elk kind een kans te bieden tot succesvolle deelname aan de maatschappij. Dit doet SKC door diverse aanvullende onderwijsprojecten te ontwikkelen en uit te voeren in Amsterdam en omgeving. Ben je een inspirerende leider die mensen weet te verbinden; heb je het analytische vermogen om de trends te zien op dit gebied en ben je ook nog eens financieel onderlegd? Dan is deze baan jou op het lijf geschreven.

Wat ga je doen?
Als directeur ben jij de spin in het web van de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor de grote strategische lijnen en koers die de organisatie vaart. Samen met het team projectcoördinatoren werk je de strategie uit door inspirerend en verbindend leiding te geven.

Je stuurt het team van de projectcoördinatoren aan en bent de schakel tussen het team, het bestuur, en de belangrijke stakeholders. Zoals de scholen en andere onderwijsinstellingen.

Je bent in staat om beleidsontwikkelingen te vertalen naar de praktijk van de organisatie en je bewaakt de kwaliteit van de projecten die uitgevoerd worden. Jij voert gesprekken met de gemeente en fondsen over de subsidies en trends, en met de scholen over bijvoorbeeld de invulling van naschoolse programma’s.

Je bent verantwoordelijk voor de financiering van de stichting door actief te acquireren, om vervolgens ook verantwoordelijk te zijn voor de verantwoording van de middelen. Al dan niet in samenwerking met de accountant.

Samen met de projectcoördinatoren stem jij je dagelijks takenpakket af en ben je verantwoordelijk voor zowel de interne als externe informatievoorziening. Deze processen stuur je zorgvuldig aan binnen de organisatie. Je adviseert over de communicatie aan de verschillende stakeholders van SKC, en bent het gezicht van de organisatie naar buiten toe. Een baan waar je trots op kunt zijn!

Onze ideale kandidaat:
• heeft minimaal een HBO opleiding afgerond. Een afgeronde WO-opleiding heeft de voorkeur
• heeft minimaal 3 jaar werkervaring in een leidinggevende functie;
• beschikt over goede organisatorische en administratieve vaardigheden;
• heeft kennis van het onderwijs
• is proactief, ondernemend en maakt makkelijk contact;
• heeft affiniteit met financiën en marketing;
• is zich bewust van de (politiek) bestuurlijke werkomgeving en kan zich hierin goed bewegen;
• is in staat om knelpunten en trends te signaleren, zowel op politiek als op beleidsmatig niveau

Wat bieden wij jou?
Wij bieden je een uitdagende functie in een flexibele, dynamische en prettige organisatie met leuke mensen. Je hebt veel vrijheid om de belangen van SKC te behartigen op een wijze die bij jou past. Daarnaast bieden we je ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen door het volgen van cursussen of opleidingen. Het salaris is marktconform (schaal 11 CAO Sociaal Werk) € 3.915 – € 6.519,-. Het betreft een dienstverband voor 32-36 uur per week voor 12 maanden. Bij goed functioneren wordt de arbeidsovereenkomst na 12 maanden verlengd.

Enthousiast geworden?
Solliciteren doe je door je brief met motivatie en cv vóór donderdag 28 juni 2024 per e-mail te sturen naar info@skcnet.nl. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Dounia el Amrani op 020-6750880 of dounia@skcnet.nl of Hassan el Hachhouchi (bestuursvoorzitter SKC) 06-25534123.