Wat betekent 4 mei? Wat herdenken we dan precies en waarom? En wat betekent vrijheid voor jou? Op 4 mei deden leerlingen van 8 scholen mee aan ons ‘thema 4/5 mei’ van het weekendstudentproject om te leren over het belang van vieren en herdenken. Pre-corona was meelopen in de Stille Tocht samen met de burgemeester van Amsterdam de vaste afsluiting van het thema. 

Dit jaar was dat slechts weggelegd voor één leerling van SKC, Carrie Boakye. Zij is trots dat zij was uitgekozen. Tijdens het Weekendstudentproject leerde zij veel over de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal over Anne Frank en haar familie maakte veel indruk op Carrie Boakye, ook omdat Anne Frank tijdens haar onderduik een leeftijdsgenoot was. Na het lezen van Het Achterhuis koestert zij het boek. 

Het 4/5-mei-thema is al meer dan 10 jaar een vast onderdeel van het Weekendstudentproject. Het Weekendstudentproject van SKC focust zich op actief burgerschap voor jongeren waarbij taalbeleving centraal staat. In de weken voor 4 en 5 mei is de Tweede Wereldoorlog altijd het vaste thema tijdens het Weekendstudentproject. SKC helpt al vanaf 1998 leerlingen tijdens de overgang van de basisschool naar de middelbare school. De inzet van mentoren is daarbij onontbeerlijk. 

Lees meer over het Weekendstudentproject