Het had niet beter kunnen verlopen: de online uitvoering van de SKC Kenniskermis. Meer dan 150 leerlingen die het afgelopen jaar deelnamen aan het Weekendstudentproject presenteerden wat zij allemaal hadden geleerd. 

Hun ouders zagen thuis via een liveverbinding aangeklede ‘kraampjes’ waarin zichtbaar werd wat de kinderen allemaal hadden geleerd over thema’s als ‘Water in Nederland’, ‘Verzet’ en ‘Etiquette’. Bij de kraampjes presenteerden de leerlingen hun kennis. 

Na de presentaties was het tijd voor het hoogtepunt van de Kenniskermis: de Kennisquiz. Twee leerlingen van elke school deden – met de hulp van hun projectmaatjes – mee aan de online quiz die werd gepresenteerd door SKC-directeur Reda Belkadi. 

Ze kregen 17 vragen over alles wat ze geleerd hadden tijdens het project.
De spanning was op alle 11 scholen voelbaar en alle leerlingen deden fanatiek en enthousiast mee aan de quiz met vragen over de thema’s. Uiteindelijk kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn en dat was De Indische Buurtschool! Zij namen onlangs de beker in ontvangst.
 

Het was een geweldige afsluiting van het Weekendstudentproject!

 

 

Over Weekendstudentproject

Het Weekendstudentproject heeft tot doel leerlingen uit groep 7 en 8 taalsterker te maken en te bewegen tot actief burgerschap. Het is in ieders belang dat zij zich thuis voelen in deze samenleving, zodat zij later actief meedoen en geen afstand zullen ervaren tot de samenleving.

Lees meer.