Er wordt veel over kinderen geschreven. Er wordt ook gelukkig ook veel vóór kinderen geschreven. Maar een boek – een goed boek ook nog- helemaal geschreven door kinderen zelf, dat komt niet zo vaak voor.

SKC, de organisatie die Amsterdamse kinderen met name in achterstandsgebieden, weerbaarder maakt voor de overstap naar de middelbare school, startte in 1999 het zogeheten ‘mentorproject’. Al twintig jaar is dit mentorproject een groot succes. Om dat te vieren treedt SKC nu even in de schijnwerpers… door die schijnwerpers op de kinderen zelf te zetten.

Kinderboekenschrijver en docent creatief schrijven Anna van Praag gaf de kinderen een serie schrijfworkshops en dat resulteerde in dit juweeltje van een boek. Grappig, boos, blij, vaak zeer ontroerend geven deze kinderen een eerlijk inkijkje in hun leven en delen zij hun wensen voor de toekomst. Een prachtig en bemoedigend tijdbeeld.

We vinden het belangrijk dat deze verhalen door zoveel mogelijk mensen gelezen worden. Bestel nu ook het boek “Dit is mijn Lovely leven” voor slechts € 12,50