De zomer van 1998, ik weet het nog heel goed. Als voetballiefhebber keek ik reikhalzend uit naar de WK-finale tussen Frankrijk en Brazilië, tussen Ronaldo en Zidane. Uiteindelijk was het Brazilië dat het onderspit moest delven en werd Zidane de ster van het toernooi. 

Enkele honderden kilometers daarvandaan werd er in kleine lokaaltjes keihard gewerkt aan de opstart van een nieuw onderwijsproject in Amsterdam. Een project voor kinderen die moeite hebben met school en waarvan men bang was dat zij school voortijdig zouden verlaten. Enkele maanden daarna startten 30 leerlingen uit Amsterdam Oost en Amsterdam Noord met het Mentorproject. Een project dat in een kleine 25 jaar meer dan 35.000 leerlingen uit groep 7 en 8 heeft geholpen de overstap naar het voortgezet onderwijs soepel te doorlopen.

En dat gaan wij dit jaar vieren door onze leerlingen uitgebreid te trakteren op nog meer mooie, leuke en leerzame ervaringen. Zij gaan een zelfportret maken in het Van Gogh Museum onder begeleiding van ervaren kunstenaars en een boek schrijven onder supervisie van spraakmakende auteurs. We organiseren een voetbal- en debattoernooi, zodat zowel de beweegslimme als de woordslimme kinderen hun podium kunnen pakken. En nog veel en veel meer waar ik nu nog niet zo veel over mag zeggen.

Wilt op de hoogte blijven, blijf dan onze nieuwsbrieven lezen het komend jaar. We zullen uitgebreid verslag doen van de jubileumactiviteiten. Wilt u als school of ouder dat uw kinderen ook profiteren van deze onvergetelijke ervaringen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wij kijken uit naar een jaar vol festiviteiten, inspiratie en groei. Samen met u maken we van dit jubileumjaar een mijlpaal om nooit te vergeten.