Veel motivatie om goed te kunnen samenwerken met ouders bij conferentie NEXT 

Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders bereiken en ondersteunen. Dat was het doel en thema van de conferentie “Samenwerken met ouders in aanvullend onderwijs” die werd georganiseerd door NEXT, het platform dat ouderparticipatie in onderwijs wil bevorderen. 

De dag was een groot succes met een hele diverse groep professionals, die aanvullend onderwijs bieden aan kinderen. Het was mooi om te zien dat zij allemaal  bezig zijn om ouders te bereiken en zo nodig te ondersteunen. Onder andere bibliotheken, musea, zomer- en weekendscholen en welzijnsorganisaties, maar ook beleidsmakers waren aanwezig op de conferentie.

Kon je er op 10 november niet bij zijn, maar leer je graag meer over samenwerken met ouders en kom je graag in contact met andere professionals uit het aanvullend onderwijs? Dan kun je:

  • je aanmelden voor de nieuwsbrief voor onderwijsprofessionals over taal en ouderbetrokkenheid. Daarmee blijf je op de hoogte van (online) activiteiten waar je meer leert over samenwerken met ouders en andere professionals kunt ontmoeten. Schrijf je hier in: https://www.ouderwijs.net/aanmelden-netwerk-ouderwijs-12

NEXT is een samenwerking van ITTA UvA, Stichting voor Kennis en sociale Cohesie (SKC) en JES Rijnland. Vanaf 1 januari 2023 gaat NEXT door onder de nieuwe naam ‘Ouderwijs’. Volg Ouderwijs om op de hoogte te blijven of schrijf je in voor de nieuwsbrief: https://www.ouderwijs.net/aanmelden-netwerk-ouderwijs-12