Van klassen naar kansen: SKC’s podcast duikt dieper in het onderwijs

Het valt niet te ontkennen dat Nederland onderaan de lijstjes bungelt als het gaat om onderwijsprestaties. We zien een groeiende kloof in kansengelijkheid die niet alleen zorgwekkend is, maar ook onze collectieve toekomst bedreigt. Het is tijd om het onderwijsdebat naar een hoger niveau te tillen. En ik voel een diepe verantwoordelijkheid om onze stem te laten horen in deze cruciale discussie. Daarom hebben we besloten om ons 25-jarig jubileum te markeren met een krachtig initiatief: de lancering van onze eigen onderwijspodcast. Hiermee willen we niet alleen het gesprek in stand houden, maar ook verdiepen. We willen de complexiteit van de uitdagingen waarmee ons onderwijssysteem wordt geconfronteerd onder de aandacht brengen, en vooral, de stemmen van degenen die het meest worden beïnvloed door deze kwesties naar voren brengen: onze leerlingen.

Tijdens de podcastuitzendingen komen onderwijsspecialisten aan het woord die het verschil kunnen maken en bedenkers zijn van talloze nieuwe en baanbrekende initiatieven.
Naast Marjolein Moorman, Robbert Dijkgraaf, Reda Belkadi, Audrey Rajcomar, Aleid Truijens en Karim Amghar zijn in de komende periode Sofyan Mbarki, Pascal Cuijpers, Hans Spekman, Ton van Haperen, Ismintha Waldring en Anna Bosman te beluisteren.
Samen met journalist Paul van Liempt bespraken zij de kernkwesties in het onderwijslandschap, met een focus op concrete oplossingen.

Maar wat onze podcast echt onderscheidt, is dat we elke aflevering een vraag van een leerling van SKC uitgebreid behandelen. Want wij geloven dat de toekomst van ons onderwijs in hun handen ligt en daarom moeten we naar hun stemmen luisteren.

Dus laten we samen verder gaan; het debat voeren, de uitdagingen onder ogen zien maar laten we vooral actie ondernemen. Samen kunnen we het onderwijssysteem transformeren en een toekomst creëren waar gelijke kansen voor iedereen een realiteit zijn. Luister hier de podcast.

 

 

 

 

Leonie