Met trots kijken we terug op een succesvolle 14de editie van de Zomerschool. Gedurende de laatste drie weken van de zomervakantie hebben wij met maar liefst 240 leerlingen uit Amsterdam Noord, Amsterdam Oost en Utrecht hard gewerkt aan taal, kunst en algemene ontwikkeling.

Creativiteit en Verruiming

Deze zomer ontdekten de kinderen niet alleen hun eigen creativiteit, maar verruimden ze ook hun leefwereld. Ze kwamen in contact met inspirerende auteurs en bezochten bijzondere plekken waar ze normaliter niet zo gauw komen. De winst die deze ervaringen opleveren, is niet in woorden uit te drukken.

Ontmoeting met Helden

Dit jaar stond onze Zomerschool in het teken van ‘Helden’. We verkenden klassieke helden zoals Martin Luther King, maar ook hedendaagse helden die ons inspireren. Een hoogtepunt was de excursie naar Madame Tussauds, waar de leerlingen de kans kregen om hun helden in levenden lijve te zien.

Een Betrokken Samenwerking

Dit succes hadden we niet kunnen behalen zonder de inzet van velen. Het schoolbestuur van AMOS, Stadsdeel Noord, BS De Archipel de toegewijde vrijwilligers, de gepassioneerde kunstdocenten, en natuurlijk niet te vergeten: de ouders en de leerlingen zelf. Iedereen heeft een waardevolle bijdrage geleverd. 

Diploma-uitreiking op 31 augustus

Op 31 augustus werd deze bijzondere editie van de SKC Zomerschool in samenwerking met Noordje afgesloten met een eindpresentatie in het Zonnehuis in Amsterdam Noord. Ouders konden kijken naar een tentoonstelling en genieten van presentaties en vrolijke reportages. Aan het eind ontvingen alle leerlingen hun Zomerschool diploma. 

Een Traditie die Staat als een Huis

Al 14 jaar verwelkomen we kinderen uit heel Amsterdam Noord tijdens de Zomerschool. Dit jaar waren er meer dan 130 kinderen aanwezig op vier verschillende locaties in dit geliefde stadsdeel. De ochtenden stonden in het teken van taal(vaardigheid), terwijl de middagen in het teken stonden van kunst.

Deze Zomerschool blijft zichzelf overtreffen dankzij het indrukwekkende team van kunstenaars en schrijvers, gesteund door fantastische vrijwilligers. Zij weten de kinderen keer op keer te inspireren en te motiveren.