REKENBUDDY’S

Groepen 3 tot en met 8 en ouders

 

Rekenbegeleiding thuis, ouderbetrokkenheid
Rekenbuddy’s speelt in op de toegenomen vraag van leerlingen, ouders en leerkrachten naar meer ondersteuning op het gebied van rekenen. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor basisschoolleerlingen van de groepen 3, 4, 5, 6, 7 en 8. De begeleiding duurt 20 weken. Omdat de rekenbuddy’s aan de slag gaan bij de leerlingen thuis worden de ouders actief betrokken.

De rekenbuddy’s zijn stadsgenoten die rekenen in het bloed hebben en bovendien maatschappelijk betrokken zijn. Zij worden vooraf getraind in de rekenmethodes die op basisscholen gangbaar zijn. Het programma wordt samen met de leerling en ouders gepland. Omdat het rekenen op een creatieve manier wordt aangeboden ervaren de leerlingen meer plezier in het rekenen. Na afloop van het traject zijn de ouders in staat om de begeleiding geheel of gedeeltelijk over te nemen.

De selectie van de gezinnen vindt op school plaats. Gezinnen kunnen ook direct contact opnemen met de SKC.

Meer weten?

Bel of mail met Maryam Fathallah, 020 – 675 08 80 en/of maryam@skcnet.nl

< Terug naar projecten

 

Zainab Benzeroual

Wegen en meten als de beste

Zainab Benzeroual is 9 jaar en zit op De Kleine Kapitein op Zeeburg. Al bijna 1 jaar komt haar rekenbuddy Tara wekelijks over de vloer om haar te helpen met rekenen. Ook de moeder van Zainab leert het hoognodige bij wanneer rekenbuddy Tara langskomt. ‘’Ik snapte eerst helemaal niets van rekenen, ik deed maar wat’’, aldus Zainab. Dankzij de 19-jarige Tara is Zainab het rekenen beter gaan begrijpen en ziet ze nu ook bepaalde verbanden. Bijvoorbeeld wegen en meten kan Zainab nu als beste. Zainab weet nog niet wat zij later wil doen in het leven. “Misschien iets met paarden. Maar ik hou meer van katten’’, voegt zij later toe.

Al 100 gezinnen doen mee aan Rekenbuddy’s