HUISWERKBEGELEIDING

groepen 5 tot en met 8

 

Taal- en rekenvaardigheden, algemene studievaardigheden
De Huiswerkbegeleiding van SKC is ontwikkeld in samenwerking met ABC Onderwijsadviseurs. De focus ligt op het versterken van de algemene studievaardigheden en het wegwerken van taal en rekenachterstanden van leerlingen uit de groepen 5, 6, 7 en 8. De Huiswerkbegeleiding wordt gegeven door gedreven HBO- en universitaire studenten.

De Huiswerkbegeleiding is een naschools programma. De selectie van de leerlingen vindt op school plaats. Zij worden verdeeld in groepjes van vijf en vervolgens gekoppeld aan een vaste HBO- of universitaire student die hen wekelijks begeleidt. Deze begeleider gebruikt hierbij de methodiek zoals die op school wordt gegeven. Bovendien is samen huiswerk maken voor leerlingen de beste manier om elkaar te stimuleren.

Meer weten?

Bel of mail met Tamara Brito Rodrigues, 020 – 675 08 80 en/of tamara@skcnet.nl

< Terug naar projecten

 

Anouar Chakroun

Trots op mijn diploma

Trots laat Anouar Chakroun zijn diploma van de Huiswerkbegeleiding zien. De elfjarige Anouar zit in groep 7 van de Kinderboom in Amsterdam Noord. Twee keer per week volgt hij de Huiswerkbegeleiding. Anouar wilde zelf extra leren en zijn ouders zijn daar blij mee. Alle geschiedenislessen over de Twee Wereldoorlog vindt hij reuze interessant, daar hoeven de begeleiders hem niets meer over te vertellen. Wat hij ook leuk vindt aan Huiswerkbegeleiding is dat ze soms ook buiten spelen en bij warm weer een ijsje krijgen.

310 kinderen van De Kinderboom, de Joop Westerweelschool, De Vissersschool, de Nelson Mandelaschool en nog 14 andere scholen doen enthousiast mee aan Huiswerkbegeleiding