Onze SKC-leerlingen kregen in juni de kans om mee te doen aan een heuse casting.  Op zaterdag 26 juni toog een aantal van onze leerlingen naar de leuke casting dag van regisseur Tim van de Heuvel en kunstenaarscollectief Stichting Nieuwe Helden. Zij zijn op zoek naar 7 Amsterdamse kinderen die 7 volwassenen zullen interviewen over het onderwerp kinderarmoede. 

Uiteindelijk werden die dag zeven nieuwsgierige reporters gekozen. SKC-leerling Nihad is een van de zeven interviewers geworden. En de SKC-leerlingen Haitham, Widad en Marua zijn gevraagd voor scènes in de trailer. Gefeliciteerd allemaal! SKC is nu al trots!

Nihad en de zes andere kinder-reporters gaan in september deskundigen, politici, maar ook bekende Nederlanders ondervragen over waarom er nog steeds zo veel armoede onder kinderen is? Waarom stijgt dit aantal nog steeds ieder jaar? Hoe kunnen we de kinderarmoede kunnen oplossen? En nog veel meer vragen. 

De kinder-reporters leren in 2 workshops van theaterregisseur en televisiemaker Lucas de Man hoe ze moeten interviewen. Deze interviews worden uiteindelijk verwerkt tot een 7-delige online tv-serie over kinderarmoede. Deze serie is onderdeel van een groter project van Lucas de Man tegen kinderarmoede in Amsterdam genaamd ‘Het meisje met de zwavelstokjes’ dat op 17 oktober 2021 wordt gelanceerd, op de internationale dag voor de uitroeiing van armoede. 

We houden jullie op de hoogte van de avonturen van onze reporters!