“Ik ga jullie een wonderbaarlijk verhaal vertellen. Het begon een paar weken geleden toen we afstand moesten houden.” Voor veel kinderen bracht de afgelopen coronaperiode op het eerste gezicht extra uitdagingen met zich mee. In het speciaal gold dit voor kinderen waarvan de ouders niet altijd konden helpen met thuisonderwijs of waar te weinig digitale middelen in huis waren. 

Wij wilden van de kinderen zélf weten hoe zij de corona periode hebben ervaren. Tijdens de lockdown en in de zomer van 2020 tijdens onze Zomerschool kregen kinderen van de groepen 7 en 8 meerdere schrijfworkshops die werden gegeven door echte schrijvers. Niet om hun spelling te verbeteren, maar juist hun fantasie ruimte te geven. 

De kinderen schrijven niet alleen op treffende wijze over het virus dat hun leven tijdelijk totaal ontregelde, zij delen eerlijk over hun angsten én hun dromen. Creativiteit en flexibiliteit is er volop, genoeg om welk monster dan ook de nek om te draaien. 

Alle verhalen van deze kinderen zijn gebundeld in het nieuwe boek: Hoe we het monster versloegen. Haal het bij je lokale boekhandel of bestel het online.