Kansen in overvloed: SKC jubileumjaar afgetrapt in het Van Gogh Museum

Vorige maand bereikten we een mijlpaal terwijl we het startschot gaven voor ons jubileumjaar in het prachtige Van Gogh Museum. Samen met de jonge talenten van ons Mentorproject ontdekten we de Van Gogh in hen. Een ervaring die niet alleen hun kunstzinnige kant aanwakkerde, maar ook een cruciale rol speelde in hun taal- en algemene ontwikkeling.

Al 25 jaar zet SKC zich in voor kansengelijkheid in het onderwijs. We ondersteunen kinderen met extra begeleiding op het gebied van taal, rekenen, socialisatie en actief burgerschap. Tijdens het eerste bezoek aan het Van Gogh Museum werd opnieuw duidelijk hoe broodnodig dit is. Geen van de kinderen was eerder in het museum geweest, een plek waar zowel taal als algemene ontwikkeling samenkomen.

In samenwerking met het Van Gogh Museum gaan we verder dan alleen een bezoek. Het markeert het begin van veel moois voor onze leerlingen en biedt ons de kans om hen extra te ondersteunen en hun horizon te verbreden.

De noodzaak van ons werk blijkt heel sterk aanwezig. Recent onderzoek toont aan dat slechts een op de drie jongeren een tekst fatsoenlijk begrijpt, en de achterstanden op het gebied van rekenen en burgerschap zijn zorgwekkend. Daarom ben ik zo ongelofelijk blij dat we deze 500 leerlingen naar het museum brengen, waar ze niet alleen kunst ontdekken maar ook extra ondersteuning krijgen.

Verslaggever Danny Simons van NPO Radio 1 was de eerste keer aanwezig bij deze bijzondere jubileumactiviteit. Luister naar zijn verslag hier.

Laten we samen blijven werken aan kansen, gelijkheid en een stralende toekomst voor deze jonge talenten!

Leonie