Job Cohen inspireert leerlingen tijdens bezoek aan SKC


Op 21 april bracht voormalig burgemeester Job Cohen een inspirerend bezoek aan de Vijfsterrenschool in Amsterdam Noord, waar hij met de leerlingen van SKC sprak over belangrijke historische gebeurtenissen.

Zijn bezoek, gekoppeld aan het weekendstudentproject, benadrukte het belang van burgerschap en herdenking, vooral met het oog op de herdenkingen van 4 en 5 mei.

Met zijn diepgaande kennis en persoonlijke ervaringen wist Cohen de leerlingen te informeren en te inspireren. Als iemand van joodse komaf kon hij verschillende perspectieven bieden over gebeurtenissen zoals de Tweede Wereldoorlog en het conflict tussen Israël en Palestina.

Het bezoek van Cohen bood een waardevolle gelegenheid voor de leerlingen om na te denken over burgerschap en hun rol in de samenleving. Door te luisteren naar zijn verhalen en inzichten werden ze aangemoedigd om de betekenis van vrede en herdenking te begrijpen en te waarderen.

Dit initiatief sluit perfect aan bij het weekendstudentproject en de inspanningen van SKC om burgerschap en maatschappelijke betrokkenheid te bevorderen. Het herinnert ons eraan dat het begrijpen van onze geschiedenis en het koesteren van empathie essentieel zijn voor het bouwen van een vreedzame en inclusieve samenleving.

Het enthousiasme van de leerlingen na het bezoek van Job Cohen benadrukt de impact die dergelijke interacties hebben op jonge geesten. We blijven streven naar educatieve initiatieven die bijdragen aan een beter begrip van onze geschiedenis en een toekomst van vrede en begrip.

Leonie