Deskundigheidstraining bij SKC verrijkt stage-ervaring voor studenten

In maart zijn we bij Stichting voor Kennis en Sociale Cohesie (SKC) bezig geweest met een waardevolle deskundigheidstraining. Deze training, verzorgd door de bekwame trainers van SKC, biedt studenten een diepere kennis op diverse gebieden, waaronder gesprekstechnieken, positief labellen, meervoudige intelligentie en meer.

De training richt zich op praktisch toepasbare theorieën, waardoor de stages van de studenten verrijkt worden. Het doel is om studenten bewuster te maken van hun eigen handelen en van de mensen om hen heen, en hoe ze in verschillende situaties doelgerichter kunnen opereren.
Een bijzonder aspect is de mogelijkheid voor studenten om met elkaar te sparren over de behandelde onderwerpen en om hun eigen praktijkervaringen te delen.

De positieve feedback van de studenten is hartverwarmend. Een opvallend aspect is dat de studenten het geven van feedback direct in de praktijk kunnen brengen, aangezien dit ook een integraal onderdeel van de training is. Bewustwording vormt de kern van dit leerproces.

Van een paar van hen kregen we onder meer terug:

“leuke enthousiaste training, het was duidelijk en op een fijne, duidelijke manier gegeven, heel erg bedankt!”

“Ik vond het fijn dat je vol energie zat. Dit maakte het voor mij makkelijker en leuker om te volgen”

“Hele fijne uitleg en de energizers tussendoor waren ook leuk. Zo bleef het een beetje interessant.”

Leonie