Al jaren stond een online nieuwsbrief op het verlanglijstje van SKC. Maar waarom je niet eerder een dergelijke brief van ons hebt ontvangen, heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de focus van SKC ligt op onze programma’s en de kinderen. We zijn blij dat wij je nu via deze weg kunnen informeren over onze visie, projecten en resultaten. Deze nieuwsbrief verschijnt zo’n vier keer per jaar. En mocht je deze nieuwsbrief niet willen ontvangen dan kun je je heel gemakkelijk afmelden via deze link. In deze editie van de nieuwsbrief gaat het bijvoorbeeld over het prachtige boek ‘Hoe we het monster versloegen dat onze kinderen in de coronatijd hebben geschreven. 

De kinderen schrijven niet alleen op treffende wijze over het virus dat hun leven tijdelijk totaal ontregelde, zij delen eerlijk hun angsten én hun dromen. Creativiteit en flexibiliteit is er volop, genoeg om welk monster dan ook de nek om te draaien. 

Net zoals waarschijnlijk bij jou had corona grote gevolgen voor ons werk. Terwijl de hulpvraag juist bij onze kinderen groter werd en achterstanden in het onderwijs toenamen, konden wij vanwege de coronaregels steeds minder activiteiten ontwikkelen. Pijnlijk werd duidelijk dat juist de kinderen die in achterstandssituaties leven, dubbel gepakt worden. Zij konden niet voor de volle 100% profiteren van online onderwijs vanwege een thuissituatie waar veiligheid, rust, ruimte en voldoende inkomen niet vanzelfsprekendheid is.

Toch hebben we dankzij de kracht en inspiratie van onze kinderen en medewerkers de draad weer snel opgepakt. Onze videolessen die we vorig jaar bij de start van corona hebben ingezet, hebben we getransformeerd in lessen waarbij we de kinderen interactief en vaak 1 op 1 kunnen begeleiden. En ook kunnen wij langzamerhand onze normale activiteiten zoals Rekenbuddy’s en Weekendstudentproject op de scholen weer inzetten. Want, corona of niet, we blijven geloven dat kinderen die opgroeien in een kansarme omgeving het in zich hebben om succesvol te zijn. Met de juiste ondersteunding hoeft niemand aan de zijlijn te blijven staan.