Zet het maar vast met potlood in je agenda: op woensdag 13 april presenteren wij ons nieuwe boek ‘De toekomst is vuur’. Het boek komt voort uit de schrijfworkshops van de SKC Zomerschool van vorig jaar en gaan over de toekomst. Wat voor werk ambieer je als je alles kunt worden? Hoe zie je je eigen toekomst en die van de wereld?

Als directeur van SKC mocht ik alvast de verhalen lezen die onze leerlingen hebben geschreven. Het resultaat was overweldigend.  Het zijn verhalen vol ambitie en grootse dromen. Nu de oorlog in Oekraïne in alle hevigheid is uitgebroken, gaven ze mij moed om het leven te vieren. Hier spreekt een nieuwe generatie die totaal geen boodschap heeft aan vastgeroeste en verouderde machinerieën die het leven op aarde bedreigen. 

Daarom maken wij van de presentatie van onze nieuwe boek een feestje. Een feestje voor de jonge schrijvers, voor hun families, voor onze medewerkers en voor alle mensen waar wij als SKC ons mee verbonden voelen. De Toekomst is Vuur. 

Reda Belkadi
directeur

 

Over het boek
Dit boek is net zoals de eerste twee delen van deze cyclus, ‘Dit is mijn lovely leven’ en ‘Hoe we het monster versloegen’, voortgekomen uit onze schrijfworkshops tijdens de Zomerschool van SKC die op meerdere scholen in Amsterdam plaatsvindt tijdens de laatste weken van de zomervakantie. Al drie jaar is schrijver Anna van Praag de trekker van deze workshops, in 2021 deed zij dit samen met collega-schrijver Rashid Novaire. Met dit boek presenteert SKC een unieke trilogie van verhalen geschreven door kinderen. Het boek is vanaf woensdag 13 april verkrijgbaar, evenals de trilogie.