Wie ben je en hoe oud ben je? 

Mijn naam is Sacha Bentinck. Ik ben 22 jaar oud en woon sinds 2 jaar in Amsterdam. Hiervoor woonde ik in Alkmaar.

Wat doe je bij SKC?

Ik studeer social work aan de hogeschool van Amsterdam. Een onderdeel van deze studie is natuurlijk ook het stag lopen. Het afgelopen jaar heb ik stagegelopen bij de SKC. 

Bevalt het bij SKC?

Jazeker. Ik begeleidde wekelijks met veel plezier een groep van 12 leerlingen op basisschool de El Amien. We zijn voornamelijk bezig geweest met het onderdeel begrijpend lezen, maar er is natuurlijk ook veel tijd vrij gemaakt voor leuke, educatieve spellen en extraatjes. Zo ben ik op 26 juni samen met een van de leerlingen, genaamd Marua, mee geweest naar een auditie voor interviewer bij een online serie over kinderarmoede. Zij is op aanraden van mij uitgekozen voor dit project. Marua deed auditie om een bekende Nederlander te mogen interviewen op de televisie! De auditie bestond uit een theatertraining en een oefeninterview. 

Marua heeft het fantastisch gedaan, maar is helaas deze keer niet uitgekozen om de rol te vervullen. Marua begrijpt goed dat de ervaring ontzettend leerzaam was en heeft daarentegen nu de kans gekregen auditie te mogen doen voor een ander project. Een mooie les; waar de ene deur sluit, gaat een ander open. 

En wat ga je volgend jaar doen? 

De auditie van Marua was in de laatste week dat ik stageliep bij de SKC. Een mooie afsluiter dus. Volgend jaar ga ik stagelopen op een basisschool met licht verstandelijk beperkte kinderen. Opnieuw een leuke en leerzame uitdaging voor mij. 

Nog toekomstdromen?

Mijn droom is om later in het buitenland aan het werk te kunnen als sociaal werker. Misschien ergens waar het altijd lekker warm is, Barcelona bijvoorbeeld.