Mijn hart ontploft, net zoals de gedachten in mijn hoofd” (Isa)

11-jarige kinderen schrijven boek over hun toekomst

Meer dan 125 Amsterdamse kinderen uit de groepen 7 en 8 hebben meegeschreven aan het ons nieuwe boek ‘De toekomst is vuur’! 

In dit nieuwe boek beschrijven de kinderen van SKC hun leven, hun wensen, hun angsten. Over hoe het is om jong te zijn en op te groeien in de jaren twintig. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan boer Ayoub in een feestelijke zaal vol kinderen in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

Het boek is voortgekomen uit een serie schrijfworkshops die tijdens de SKC Zomerschool 2021 werd gegeven door de schrijvers Anna van Praag en Rashid Novaire. Niet perse om hun spelling te verbeteren, maar om juist hun fantasie de vrije loop te laten. De meest bijzondere verhalen zijn terechtgekomen in ‘De toekomst is vuur’. In ‘De toekomst is vuur’ hebben kinderen hun eigen ‘toekomstverhalen’ opgeschreven. En dat is prachtig want een boek is voor eeuwig!”, zei Boer Ayoub bij de presentatie.

Voor volwassenen en kinderen
De toekomst is vuur is het derde boek in een serie van drie: eerder verschenen ‘Dit is mijn lovely leven’ en ‘Hoe we het Monster versloegen’. De drie boeken zijn geen kinderboeken. De jonge schrijvers geven hun visie in verhaalvorm over allerlei actuele onderwerpen. De boeken hebben een brede lezersgroep, van kinderen tussen de 9 en 13 jaar tot en met volwassenen die nieuwsgierig zijn naar de leefwereld van kinderen. ‘De toekomst is vuur’ is verkrijgbaar via bol.com: bestel het boek. [linken naar: https://www.bol.com/nl/nl/p/de-toekomst-is-vuur/9300000096077172/?bltgh=pjCc8I-GIdc0bheWD2VMgQ.2_5.6.ProductTitle 

De toekomst is vuur

Fadi overhandigt het eerste exemplaar van ‘De toekomst is vuur’ aan Boer Ayoub.

11-jarige schrijvertjes voor de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

v.l.n.r.: Reda Belkadi, directeur van de Stichting voor Kennis en sociale Cohesie (SKC), Boer Ayoub en schrijver Abdelkader Benali tijdens de boekpresentatie ‘De toekomst is vuur’.

Stichting voor Kennis en sociale Cohesie 

SKC gelooft in de potentie van jongeren en is er van overtuigd dat deze jongeren het in zich hebben om succesvol te zijn. Met de juiste ondersteuning doen ook zij volledig mee.

In 1998 startte SKC het Mentorproject om leerlingen tijdens en na de overgang van de basisschool naar de middelbare school te helpen. Jonge rolmodellen uit vooral de multiculturele samenleving hielpen leerlingen te werken aan hun leer- sociale vaardigheden om de overstap naar de middelbare school zo goed mogelijk te laten verlopen. Ruim 25.000 jongeren hebben de afgelopen jaren actief deelgenomen aan diverse projecten van SKC.

PERS & VERKRIJGBAARHEID      

Titel​: ​De toekomst is vuur
ISBN​: 9789082888348
Verschijning​: April 2022 
Verkoopprijs​: 12,95 euro

OVER DE MAKERS

Anna van Praag is een kinder- en jeugdboekenschrijfster van onder andere ‘Hoe groot is de liefde’ (2018) en ‘Een heel bijzonder meisje’ (2015).

Marc Suvaal is een grafisch vormgever en illustrator, afgestudeerd aan de kunstacademie in Rotterdam.