Wij gaan in Utrecht werken aan kansengelijkheid

Sinds maandag 14 november werken wij in Utrecht ook aan kansgelijkheid. Met bijna 25 jaar kennis en ervaring in de hoofdstad van Nederland bieden wij dit schooljaar onze aanvullende onderwijsprojecten aan bij de OBS Overvecht basisscholen in Utrecht. Dit schooljaar gaan we 50 Utrechtse basisschoolleerlingen begeleiden van de OBO De watertoren, OBO Spoorzicht en OBO De Klopvaart.

In Utrecht geeft SKC op de OBS Overvecht scholen de projecten Huiswerkbegeleiding en Mentorproject. SKC-directeur Reda Belkadi: “Als getogen Utrechter vind ik het mooi dat SKC de bijna 25 jaar kennis en ervaring nu ook in mijn eigen stad gaat delen. Projecten die we al sinds 1998 draaien in Amsterdam om kansengelijkheid te bevorderen.”

Kyra, Projectleider ‘samen voor kansen’ bij OBS Overvecht: “Wij willen strijden voor gelijke kansen voor ieder kind. Door deze SKC-projecten aan te bieden, bieden wij onze leerlingen de kans om hun kennis en vaardigheden uit te breiden. Hiermee verstevigen we de basis die de leerlingen in hun verdere schoolloopbaan en later in hun werkzame leven nodig hebben.”

De SKC-projecten worden wekelijks na schooltijd op maandag gegeven op de OBO De watertoren, OBO Spoorzicht en OBO De Klopvaart. De 50 basisschoolleerlingen worden begeleid door professionele SKC-mentoren.