In de Athenaeum Boekhandel aan het Bijlmerplein staat het vol met kinderen en mensen met een boek in hun hand. Het is woensdag 15 juni en de SKC-leerlingen die meeschreven aan het boek ‘De toekomst is vuur’ houden vandaag een officiële signeersessie. Als eerste laat de stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Zuidoost Tanja Jadnanansing haar exemplaar van het boek signeren. Daarna volgt al snel Boer Ayoub. Met een zwierig gebaar schrijven steeds andere leerlingen hun naam in de boeken. 

Stadsdeelvoorzitter Amsterdam Zuidoost Tanja Jadnanansing: “Mijn hart ontploft voor trots voor jullie! Mijn vader zegt altijd ‘Alles in het leven leer je door veel te lezen. En lezen doe ik ontzettend graag en heel veel, maar hopelijk leer ik net zo als jullie ook ooit om te schrijven.” 

Voor volwassenen en kinderen

Meer dan 125 Amsterdamse kinderen uit de groepen 7 en 8 hebben meegeschreven aan het boek ‘De toekomst is vuur’, In ‘De toekomst is vuur’ hebben de leerlingen hun eigen ‘toekomstverhalen’ opgeschreven. In deze nieuwe uitgave beschrijven de kinderen hun leven, hun wensen, hun angsten. Over hoe het is om jong te zijn en op te groeien in de jaren twintig.  Het boek is geen kinderboek. De jonge schrijvers geven hun visie in verhaalvorm over allerlei actuele onderwerpen. De Toekomst is Vuur heeft een brede lezersgroep, van kinderen tussen de 9 en 13 jaar tot en met volwassenen die nieuwsgierig zijn naar de leefwereld van kinderen.