5 vragen aan 

Riemke de Vries, directeur van kindcentrum Bekkers

Wie ben je en wat doe je?

Riemke de Vries, directeur van kindcentrum Bekkers. Dat wil zeggen pleisters plakken, koffie schenken, leerkrachten werven, ouders ontvangen, een lampje indraaien en zorgen dat leerlingen, leerkrachten en ouders iedere dag met plezier naar school komen.

 

Waar richten jullie je op als school?

Dat kinderen met zelfvertrouwen en een stevige basis de wijde wereld in kunnen stappen en hun stem durven te laten horen.

 

Wat is voor jou de mooiste plek in Amsterdam Noord? 

Onmogelijk om te kiezen: op de pont vanaf CS richting het Yplein en weer terug, de Nieuwendammerdijk (bij cafe ‘t Sluisje), op het kleuterplein van ons kindcentrum, op het voetgangersbruggetje, net onder de A10 door waarop je Waterland kunt overzien.

 

Waar ben je trots op?

Op mijn team. Ik ben hier nu 3,5 jaar. We hebben hard gewerkt aan een nieuwe ambitie. De onderwijsinspectie heeft 5 weken geleden bevestigd dat we goed bezig zijn. Dat is een mooi compliment (en ook wel een opluchting. Stel je voor als het anders was geweest).

 

Waarom werkt de Bekkerschool samen met SKC? 

Omdat we dezelfde ambitie delen, dat in de eerste plaats. Maar ook omdat ik de werkwijze van SKC goed vind: studenten laten onze kinderen leren en leren zelf ook. En het is inspirerend om met SKC samen te werken. Reda staat altijd open voor (nieuwe) ideeën.