MIJN EERSTE BIJBAAN

jongeren tussen de 14 en 18 jaar

 

Werknemersvaardigheden en carrièreontwikkeling
Mijn eerste bijbaan is gericht op het vergroten van de kansen van jongeren tussen de 14 en 18 jaar op de arbeidsmarkt. Het doel van dit project is om een succes te maken van de eerste bijbaan en daarmee de eventuele kloof tot de arbeidsmarkt voor jongeren te verkleinen. Een goede ervaring met een eerste baan en een werkgever is van positieve invloed op de latere carrière van de jongere.

Mijn eerste bijbaan bestaat uit vier modules en een excursie, waarin de jongeren getraind worden in werknemersvaardigheden en het actief en positief betreden van de arbeidsmarkt.

Na afronding van de modules solliciteren de jongeren, onder begeleiding van SKC, bij een werkgever. Hierna blijft SKC de jongeren gedurende zes maanden coachen. Dankzij deze aanpak is de kans zeer groot dat de bijbaan behouden wordt en een vervolg krijgt.

De coaches zijn jonge, gemotiveerde mensen die qua leefwereld dicht bij de jongeren staan. Zij vervullen de rol van informatieverstrekker, rolmodel en bruggenbouwer tussen de jongeren en de werkgever. Mijn eerste bijbaan is een na- of tussenschools programma voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar. De modules worden op vaste tijdstippen op school gegeven.

Mijn eerste baan is tot stand gekomen in samenwerking met Albert Heijn en Diversion, bureau voor maatschappelijke innovatie.

Meer weten?

Bel of mail met Rick Klein Schaarsberg, 020 – 675 08 80 en/of rick@skcnet.nl

< Terug naar projecten

Iduna Amankwatiah

Ik kan heel snel werken

De 15-jarige Iduna Amankwatiah was heel blij toen zij een coach kreeg om haar te begeleiden naar een bijbaan. Iduna werkte op de zaterdag bij Albert Heijn maar wilde iets anders gaan doen. Samen met haar coach heeft zij haar sterke en zwakke punten besproken. Iduna kan bijvoorbeeld heel snel werken en zit vol ambitie. Ook leerde zij een CV samen te stellen en kreeg sollicitatielessen. Uiteindelijk solliciteerde Iduna bij McDonalds op Schiphol en dat sloot prima aan bij haar opleiding aan het Praktijkcollege Het Plein in Amsterdam West. Iduna wil daar binnen een jaar haar horecadiploma halen. Wat ze gaat doen in het leven weet zij nog niet. ‘’Heel veel’’, zegt zij lachend, ‘’en een eigen kanaal op YouTube’’.


110 jongeren doen mee aan Mijn eerste bijbaan