Zomerschool

Gedurende de lange periode in de zomervakantie lopen veel jongeren het risico dat zij hun taalniveau niet weten te handhaven. Dit komt omdat zij bijna geen zinvolle activiteiten ondernemen in die periode die bijdragen aan de ontwikkeling en handhaving van de woordenschat. Het gevolg is dat zij vaak het nieuwe schooljaar beginnen met een achterstand. Om dit te voorkomen biedt de SKC de Zomerschool aan. Een programma waarin jongeren gedurende drie weken dagelijks leuke, creatieve en leerzame activiteiten ondernemen op school en in de omgeving.


De activiteiten zijn rondom een thema gebouwd waarin woordenschat centraal staat. Naast het theoretische gedeelte dat op school plaatsvindt kent het programma ook een praktisch gedeelte dat kunstzinnig wordt opgevuld door echte kunstdocenten.


De Zomerschool wordt gedurende de laatste drie weken van de reguliere zomervakantie aangeboden. Het is een dagelijks programma van 6 uur op de maandag tot en met donderdag. Na afloop van de drie weken wordt de Zomerschool feestelijk afgesloten en presenteren de jongeren hun kunstwerk aan ouders en publiek. De selectie van de leerlingen vindt op school plaats. Zij worden verdeeld in kleine groepjes en vervolgens gekoppeld aan een vaste begeleider en een kunstdocent.


Voor meer informatie en eventuele deelname van uw school aan het project, kunt u contact opnemen met Lorenzo van Dijk (020-6750880) of een e-mail sturen naar info@skcnet.nl.


‹ Terug naar projectenoverzicht