Rekenbuddy's

Het project Rekenbuddy's speelt in op de toegenomen vraag van leerlingen, ouders en leerkrachten naar meer ondersteuning op het gebied van rekenen. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor basisschoolleerlingen en duurt 20 weken. Door de rekenbegeleiding thuis aan te bieden kunnen leerlingen in hun vertrouwde omgeving aan de slag en worden de ouders betrokken bij het schoolproces.


De rekenbuddy's zijn stadsgenoten die affiniteit hebben met rekenen en die maatschappelijk betrokken zijn. Zij worden vooraf getraind in de meest gebruikte rekenmethodes van de basisscholen. Het programma wordt in samenspraak met de leerling gepland. Na afloop van het traject zijn de ouders in staat om de begeleiding geheel of gedeeltelijk over te nemen.


De selectie van de gezinnen vindt voornamelijk op school plaats. Gezinnen kunnen ook direct contact opnemen met de SKC. Voor meer informatie en eventuele deelname aan het project, kunt u contact opnemen met Rick Klein Schaarsberg (020-6750880) of een e-mail sturen naar info@skcnet.nl.‹ Terug naar projectenoverzicht