Mijn Eerste Bijbaan

Het project Mijn Eerste Bijbaan is gericht op het vergroten van de kansen van jongeren op de arbeidsmarkt. Het doel is jongeren hun eerste bijbaan als een succes te laten ervaren en daarmee de kloof tot de arbeidsmarkt voor hen te verkleinen.


Mijn Eerste Bijbaan bestaat uit een reeks van vier modules, waarin de jongeren getraind worden in werknemersvaardigheden en het actief en positief betreden van de arbeidsmarkt. Na afronding van de modules solliciteren de jongeren, onder begeleiding van de SKC, bij een werkgever. Hierna blijft de SKC de jongeren gedurende zes maanden coachen. Door succesvolle deelname aan de modules is de kans aanzienlijk groter dat de bijbaan behouden wordt. Zo ervaren de jongeren de bijbaan als een succes, en beschikken de werkgevers uiteindelijk over goede krachten die langer verbonden blijven aan hun bedrijf.
De coaches zijn jonge, gemotiveerde mensen die qua leefwereld dicht bij de jongeren staan. Zij vervullen de rol van informatieverstrekker, rolmodel en bruggenbouwer tussen de jongeren en de werkgever. Het project wordt voornamelijk aangeboden als een na- of tussenschools programma voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar. De modules worden op een vast moment aangeboden op de school.


Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met Albert Heijn en Diversion. Voor meer informatie en eventuele deelname van uw school of bedrijf, kunt u contact opnemen met Rick Klein Schaarsberg (020-6750880) of een e-mail sturen naar info@skcnet.nl.


‹ Terug naar projectenoverzicht