Huiswerkbegeleiding

Uitbreiding van de onderwijstijd in de vorm van Huiswerkbegeleiding is een bewezen aanpak met een positief effect op de leerprestaties. De focus ligt op het versterken van de algemene studievaardigheden en het wegwerken van taal en rekenachterstanden van leerlingen uit groep 5,6,7 en 8.


De meerwaarde van de Huiswerkbegeleiding van de SKC is dat de methodiek van de school centraal staat. Onder begeleiding van enthousiaste HBO- en universitaire studenten worden de taal- en rekeninstructies van de leerkracht systematisch herhaald. Bovendien is samen huiswerk maken voor leerlingen de beste manier om elkaar te stimuleren.


De Huiswerkbegeleiding wordt als een naschools programma op een vaste middag aangeboden aan de hand van een methodiek die samen met ABC Onderwijsadviseurs is ontwikkeld. De selectie van de leerlingen vindt op school plaats. Zij worden verdeeld in groepjes van vijf en vervolgens gekoppeld aan een vaste begeleider die hen wekelijks begeleidt.


Voor meer informatie en eventuele deelname van uw school aan het project, kunt u contact opnemen met Reda Belkadi (020-6750880) of een e-mail sturen naar info@skcnet.nl.‹ Terug naar projectenoverzicht